Vincent van Gogh krimpt met dertig procent

Ggz-instelling Vincent van Gogh gaat in een periode van vijf jaar dertig procent minder gespecialiseerde ggz doen. Patiënten worden in een eerder stadium geholpen bij de huisarts of generalistische basis-ggz en voeren zelf meer de regie over hun behandeling. Dat is afgesproken met de zorgverzekeraars VGZ en CZ.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
EHEALTHGGZ-Fotolia_1386480_Andres_Rodriguez_450.jpg
Foto: Fotolia

Minder in de gespecialiseerde ggz, meer in de generalistische basis-ggz, meer bij huisartsen en praktijkondersteuners, meer bij sociale wijkteams. Dat is de beweging die Vincent van Gogh in de leertuin van VGZ wil maken. Net zoals ziekenhuis Bernhoven in de cure heeft gedaan. Dat ziekenhuis is in twee jaar met vijftien procent teruggegaan qua omzet aan medisch specialistische zorg.

Meer lichte zorg, eerder en thuis

Ggz-instelling Vincent van Gogh gaat de komende vijf jaar dertig procent terug in omzet in de gespecialiseerde ggz die onder de Zorgverzekeringswet valt. Dat is vastgelegd in vijfjarencontracten met de zorgverzekeraars VGZ en CZ, samen

0
787

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.