Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vitras stopt met huishoudelijke hulp in de Bilt

Thuiszorgorganisatie Vitras/CMD wilde in eerste instantie in het najaar van 2008 de overeenkomst met De Bilt over het leveren van hulp in de huishouding opzeggen, maar begin dit jaar sloten Vitras en de gemeente De Bilt nog een compromis over het leveren van huishoudelijke hulp in De Bilt.

Vitras/CMD wil dit jaar toch niet mee doen met een nieuwe aanbesteding die op 1 oktober in de Bilt wordt gehouden. De gemeente had eerder de uurtarieven met ongeveer 1 euro verhoogd. De afspraak was dat Vitras hulp zou blijven verlenen tot na oktober. Dan worden er weer nieuwe contracten afgesloten met zorgverlenende organisaties. De organisatie stopt echter na 1 oktober al met het leveren van hulp.

Gemeente De Bilt

“De gemeente heeft hiervan kennis genomen en gaat in gesprek met de andere zorgaanbieders in De Bilt om de zorg over te nemen. In deze gesprekken staan de continuïteit en kwaliteit van de hulp bij het huishouden centraal,” zo laat een gemeentewoordvoerder weten op de site Nieuws-over.nl.

Vitras/CMD

Volgens de gemeente hoeven de cliënten in de gemeente De Bilt die op dit moment huishoudelijke hulp van Vitras ontvangen zich geen zorgen te maken. “De gemeente zal zich tot het uiterste inspannen om zorg te blijven leveren. De wijze waarop dit wordt georganiseerd is komende dagen onderwerp van gesprek met de andere zorgaanbieders in De Bilt.” Op dit moment krijgen zo’n duizend cliënten huishoudelijke hulp van de gemeente. Vitras levert 60% van deze hulp. De cliënten zullen via een andere organisatie hulp bij het huishouden ontvangen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

Vitras/CMD en Sensire blijven samenwerken

Vitras Thuiszorg blijft in Zeist

Vijftig thuishulpen van Vitras toch niet ontslagen

Thuiszorgaanbieder Vitras ontslaat 275 thuishulpen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.