Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vitras stopt met huishoudelijke hulp

Zorgorganisatie Vitras stopt met de huishoudelijke zorg in de gemeenten Nieuwegein, IJsselstein, Zeist en Houten. Zo’n 400 werknemers moeten hierdoor op zoek naar een andere werkgever.

Reden voor Vitras om te stoppen met de huishoudelijke hulp zijn de lage tarieven van de gemeenten. In 2006 zijn de tarieven voor huishoudelijke hulp vastgesteld. Sinds die tijd zijn de cao-lonen met tien procent gestegen. De tarieven stegen niet automatisch mee. Reden voor Vitras om de gemeenten te verzoeken om een loonindexatie voor het huishoudelijk personeel.

Tussentijds opzeggen

De gemeenten Bunnik en Wijk bij Duurstede waren bereid de tarieven tussentijds aan te passen. Het aanbod van 3,3 procent van de gemeenten Nieuwegein, IJsselstein, Zeist en Houten was voor Vitras te laag. Daarom heeft de thuiszorgorganisatie besloten het contract tussentijds op te zeggen, aldus Lenneke Koppenhol, manager huishoudelijke zorg bij Vitras.

Sociaal plan

De gemeenten moeten nu in gesprek met andere zorgaanbieders om de cliënten over te nemen. Voor de betrokken medewerkers heeft Vitras een sociaal plan opgesteld. Volgens Koppenhol zal Vitras in de toekomst weer meedoen aan de Europese aanbesteding voor huishoudelijke zorg, mits de tarieven niet onder de kostprijs komen te liggen. (Zorgvisie – Jolande den Hollander)

Lees ook:

Ontslagen bij Vitras van de baan

Aanbesteding regio Rivierenland afgerond

Rivas hekelt lage tarieven huishoudelijke zorg

Rivas Zorggroep stelt cliëntenstop in

Salarisverlaging lokt protest thuiszorg uit

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.