Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vitras/CMD en Sensire blijven samenwerken

Vitras/CMD en Sensire willen ook na loskoppeling van moederbedrijf Meavita Nederland onderling met elkaar blijven samenwerken. Beide onderdelen van het noodlijdende Meavita koppelen zich zo snel mogelijk los van Meavita Nederland. Deze ontvlechting zal geen gevolgen hebben voor de activiteiten die Vitras/CMD en Sensire gezamenlijk uitvoeren.

Begin volgende week is Vitras/CMD weer een zelfstandige stichting. Juristen hebben overuren gedraaid om Vitras/CMD versneld los te weken van Meavita Nederland en zo te voorkomen dat de schuldeisers binnenkort bij Vitras/CMD aan de deur kloppen. Ook Sensire koppelt zich zo snel mogelijk los, bevestigt communicatiemanager Christina Bierma van Meavita Nederland.

Ondersteunende dienst

Sinds 2004 is er op onderdelen samenwerking tussen Vitras/CMD en Sensire. Zo gebruiken de bedrijven ’s avonds, ’s nachts en in het weekend hetzelfde callcenter waarvan zij samen de bezetting regelen. Ook hebben ze samen een ICT-afdeling en ontwikkelen ze op dit moment een gezamenlijke stafondersteunende dienst. De ondernemingsraden van Sensire en Vitras/CMD moeten nog adviseren over het voorzetten van deze samenwerking.

Fusie Vitras en Sensire

Volgens een woordvoerder van Vitras/CMD gaat de samenwerking door. Het betreft echter geen fusie, zoals dagblad De Stentor eerder deze week schreef. “We blijven samenwerken, maar er is geen sprake van een fusie.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Vitras Thuiszorg blijft in Zeist

Vijftig thuishulpen van Vitras toch niet ontslagen

Thuiszorgaanbieder Vitras ontslaat 275 thuishulpen

Zestig banen weg bij thuiszorg Sensire

Enorm tekort alfahulpen bij Sensire

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.