Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VitrasCMD ziet toename meervoudige problematiek

De Utrechtse zorgorganisatie Vitras CMD ziet steeds meer huishoudens met meervoudige problemen. In de jaarverantwoording van 2012 spreekt Vitras CMD over een toename van drie procent.
VitrasCMD ziet toename meervoudige problematiek

Sinds een aantal jaar hanteert de zorgorganisatie de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld bij al haar vormen van dienstverlening, inclusief de thuiszorg. De hulpverleners van Vitras troffen vorig jaar bij in totaal 1250 cliënten meervoudige problemen aan. Daarnaast is het aantal huisverboden in het werkgebied meer dan verdubbeld en zijn er 2,5 keer zoveel hulpvragen over huiselijk geweld binnengekomen bij de gemeenten.

Investeren in deskundigheid
Bij de presentatie van de jaarverantwoording aan de gemeenten in het werkgebied, zegt bestuurder Dinie van der Linden van VitrasCMD: ‘Als ik lees dat de meervoudige problematiek het afgelopen jaar opnieuw met drie procent is toegenomen, vind ik het belangrijk te investeren in onder andere deskundige begeleiding van deze hulpvragers.’ Hiermee doelt Van der Linden onder andere op het bijscholingsprogramma van Vitras voor maatschappelijk werkers, jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen. Uit de jaarverantwoording van Vitras blijkt verder dat de organisatie vorig jaar met een positief resultaat heeft afgerond.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.