Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vivium stopt met huishoudelijke hulp

Mark van Dorresteijn
Zorgorganisatie Vivium mag de huishoudelijke hulpen niet voor een laag tarief laten werken, zo bepaalde de rechter in een kort geding. Om die reden stopt de organisatie met het leveren van hulp bij het huishouden in de Gooi- en Vechtstreek.
Vivium stopt met huishoudelijke hulp

De rechter deed op 23 december uitspraak in het kort geding over de sancties die de gemeenten aan Vivium hebben opgelegd. De thuiszorgorganisatie wil haar huishoudelijke hulpen niet hoger inschalen, terwijl de gemeenten in de Gooi- en Vechtstreek dat wel eisen. Om Vivium te dwingen medewerkers in een hogere schaal te plaatsen hebben de gemeenten sancties opgelegd. De sancties betekenen dat Vivium vanaf 1 april 2014 gedwongen wordt te stoppen met het bieden van huishoudelijke hulp als zij niet overstappen naar een hoger tarief voor de medewerkers. In het kort geding vroeg Vivium om opschorting van de sancties, maar de rechter oordeelde in het nadeel van de zorgorganisatie.

Onverantwoord verlies

De sancties leiden volgens Vivium tot een onverantwoord verlies in de aankomende jaren en om die reden stopt de organisatie per 1 april 2014 met het bieden van huishoudelijke hulp. Vivium zegt het verschil in inzicht met de gemeenten te betreuren en treedt in overleg met de gemeenten voor een zorgvuldige overdracht van haar 3250 cliënten en 800 medewerkers. De organisatie Alle cliënten en medewerkers zijn persoonlijk per brief op de hoogte gebracht.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.