Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Vlietland ziekenhuis en Sint Franciscus willen fuseren

Het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam en Stichting Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam hebben 16 april het voornemen om te fuseren bekend gemaakt aan de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).
Vlietland ziekenhuis en Sint Franciscus willen fuseren

Het Vlietland Ziekenhuis biedt klinische en niet-klinische algemene ziekenhuiszorg aan en exploiteert onder andere een trombosedienst, een apotheek, een huisartsenpost en een kraamcentrum. Het Sint Franciscus biedt topklinische, klinische en niet-klinische algemene ziekenhuiszorg aan en exploiteert een poliklinische apotheek.

Coöperatie

Het Vlietland Ziekenhuis en verzekeraar DSW werken verregaand samen in een omstreden coöperatie. Wat de fusie met het Sint Franciscus betekent voor deze coöperatie is nog niet bekend.(Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Fusie Vlietland Ziekenhuis en verzekeraar DSW gaat door

Sint Franciscus Gasthuis wint Nationale Zorg Jaarprijs

Gerrit Jan van Zoelen verlaat Vlietland Ziekenhuis

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Tien jaar geleden wisten we al dat we regionale ziekenhuisconcentraties zouden krijgen. Nu achteraf hadden de leiders en besturen andere keuzes kunnen maken. Voor Delft, Schiedam en Vlaardingen had een groot ziekenhuis langs de nieuwe A4 een mooie oplossing betekent, dat de huidige problemen had voorkomen. Maar ja, dat is achteraf. Nu is het bijsturen en lijden!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.