Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Voor het eerst minder banen in de zorg

Voor het eerst in jaren is het aantal mensen dat in de zorg werkt afgenomen. Dat blijkt uit vandaag verschenen cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Voor het eerst minder banen in de zorg
Premium

De groei van het aantal

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  6 REACTIES

  1. Zonder enige schroom zet men dat hier neer, terwijl het kabinet in 2012 ruim 800 miljoen (lees achthonderd miljoen) heeft uitgetrokken voor meer handen aan het bed.
   Volmondig zeggen de graai-bestuurders van verpleeg en zorginstellingen dat ze dat hebben gedaan.
   WAAROM WORDT HIER DAN EEN LANDELIJKE VERLAGING GEPUBLICEERD nog wel door het CPB.
   Slaap maar lekker door.

  2. Lees alle reacties
  3. Als er meer mensen zorg nodig hebben, terwijl er minder banen zijn, klinkt dat erg onwaarschijnlijk. We zijn al jaren met zijn allen efficiënter aan het werken. Op de werkvloer dan!!!! Want bij de overhead zorgen ze wel, dat ze hun werkplek zeker stellen. Door al die mega-fusies zijn er steeds meer dure ‘managers’ nodig. Hoe groter de organisatie, hoe moeilijker er gecontroleerd kan worden. En de praatjes van die managers, over hoe het volume de kwaliteit ten goede komt,klinken goed, maar in de praktijk zie je dat die praatjes niet kloppen. En dan toch maar alles op managementniveau blijven regelen. Wanneer wordt er nu eens echt geluisterd naar signalen vanuit de werkvloer, dicht bij de ontvanger en echte leveranciers van de zorg. Mijn idee is: veel meer terug naar de basis. kort bij de mensen. Open, transparant en controleerbaar.

  4. Gelukkig ook positief nieuws : Net weer gelezen dat de Zorgkosten wel weer zijn toegenomen tot 92500000000000000000 , is 92,5 miljard euro . Misschien h eb ik me nu een nulletje vergist ? ? Ach , in de ZORG is een nulletje meer of minder niet opvallend , omdat die ook cijfermatig het meest voorkomen . Per aardbewoner is dat slechts 14 euro . Per regeltjeslander : 5500 euro . ?

  5. Naar aanleiding van bovenstaande: als Opstelten bovenstaande zegt in iets andere bewoordingen of ex-Shell Directeur Jeroen van de Veer of Pieter van Vollenhove, dan zeggen alle politici: ‘Ongelooflijk dat we daar niet aan hebben gedacht; dat is de oorzaak van de schrijnende en steeds dramatisch slechtere zorg’.
   DROOM NIET LEKKER DOOR WANT DAT VINDT DE PATIENT VERSCHRIKKELIJK.

  6. Door de ingewikkelde maatschappij komen mensen sneller in problemen (tot ernstig depressief), we hebben een veel gevaarlijker personenvervoerssysteem (meer zware ongelukken), we hebben een veel ziekmakender voedselsysteem, we vereenzamen meer dan vroeger (depressef), we hebben veel en veel minder beweging (TV en computer), we kunnen door betere technieken de mensen veel langer in leven houden, we vergrijzen, worden steeds ouder, het aantal ziektebeelden neemt toe (kanker, COPD, hartfalen, suiker e.d.).
   Met andere woorden steeds meer mensen maken allang of gaan gebruik maken van ons zorgsysteem.
   En wat zegt dit artikel: er werken steeds minder mensen in de zorg.
   Conclusie: men doet alles veel efficienter en daar heb ik geen enkele aanwijzing van of de KWALITEIT VAN DE ZORG loopt steeds verder achteruit.
   Dat laatste wordt veelal bevestigd als mensen in groepen bij elkaar zitten.
   Leg je dat nu voor aan de zorgleiders Schipper en van Rijn dan krijg je een antwoord waar je helemaal niks mee kunt en dat blijkt geeft dat ze nog enorm ver van de werkelijkheid afstaan (daarin verschillen ze overigens niet van de overige politici).
   MAAR DE ZORG IS DAAR NIET BIJ GEBAAT EN DE PATIENT IS VOOR DE ZOVEELSTE KEER DE DUPE.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.