Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Vooral ziekenhuisbestuurders overschrijden norm

Het inkomen van ziekenhuisbestuurders zit het vaakst boven de norm. Zij verdienen gemiddeld 184.000 euro. In de ggz, gehandicaptenzorg en VVT (verpleging, verzorging en thuiszorg) ligt dat bedrag aanzienlijk lager. Dit blijkt uit de ‘Rapportage inkomensgegevens van bestuurders van zorginstellingen uit de jaarverslagen 2012’.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Vooral ziekenhuisbestuurders overschrijden norm

In de rapportage van VWS worden de inkomensgegevens vergeleken met een aantal verschillende normen. Als eerste de codes van NVTZ (vereniging voor toezichthouders) en NVZD (vereniging voor zorgbestuurders),  een vergelijking met de globaal werkende norm van 130 procent van het gemiddelde ministerssalaris in 2012 van 195.409 euro. Tot slot de Beloningscode Bestuurders Zorg (BBZ).

Overschrijding norm

Ziekenhuisbestuurders verdienden in 2012 gemiddeld 184.000 euro. In de ggz ligt het bedrag op 114.000, in de gehandicaptenzorg op 122.000 en in de VVT verdienen bestuurders 111.000 euro.

Verschillende normen

In de onderstaande tabel is te zien hoeveel procent van de bestuurders in een

0
24

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.