Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Voorlopig geen bonussen aan Kwaliteitskader vast

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) adviseert staatssecretaris Bussemaker om een beloningssysteem voor kwaliteit in de zorg uit te stellen. Het plan van de staatssecretaris om goede kwaliteit in de sectoren verpleging, verzorging en thuiszorg te belonen met een bonus komt naar de mening van de NZa te vroeg.

De staatssecretaris had de NZa gevraagd een beloningssysteem aan de kwaliteitsindicatoren uit het Kwaliteitskader te hangen. Wie de bonus krijgt hangt in dit systeem af van kwaliteitsindicatoren uit het Kwaliteitskader dat mede door de sector is opgesteld. Volgens NZa woordvoerder Annemiek van der Laan moet er met zo’n systeem gewacht worden totdat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) de kwaliteitsdata voldoende heeft kunnen toetsen in de praktijk. “In de tussentijd willen we wel transparantie belonen door bonussen te geven aan zorgaanbieders die meewerken aan het Kwaliteitskader en gegevens goed aanleveren.” Tegen zorgaanbieders die niet mee willen werken, wil de NZa handhavend gaan optreden.

Zorg voor Beter

Volgens IGZ-woordvoerder Wouter van der Horst komen de gegevens van het Kwaliteitskader half september op de Zorg voor Beter-site te staan. “Als je kijkt naar hoe de ontwikkelingen rond kwaliteitsindicatoren in de cure zijn gegaan, weet je uit ervaring dat je zo’n vijf jaar nodig hebt voordat er uit dergelijke beschikbare gegevens een objectief beeld gehaald kan worden.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

CVZ ontwikkelt kwaliteitskader zorginkoop

IGZ: Frion verbetert kwaliteit zorg

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.