Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vr-platform voor ouderen wint hackathon

Redacteur Zorgvisie
Een virtual reality-platform met video’s die ouderen samen kunnen bekijken. Met dit idee won een groep hackers vorige week de hackathon Zorg voor Ouderen.
Hackathon400.jpg

De hackathon werd georganiseerd door de gemeente Den Haag, die de stad de eerste seniorvriendelijke stad van Nederland noemt. Met behulp van vijftien hackers wilde de gemeente innovatieve oplossingen zoeken voor uitdagingen in de Haagse ouderenzorg. Daarbij werd tijdens de hackathon vooral ingezoomd op het thema langer zelfstandig en veilig thuis wonen. Naast de hackers, kwamen ook ruim 200 zorgverleners en ondernemers samen om kennis en ervaring over de ouderenzorg te delen.

Winnaars hackathon
Uiteindelijk won een team van vijf hackers de hackathon met het idee voor een virtual reality-platform. Hierop kunnen ouderen samen video’s bekijken en, met behulp van een vr-bril, beleven. Ook kunnen familieleden beelden naar het platform sturen, zodat de ouderen die kunnen zien. De ontwerpers denken dat ouderen hierdoor nieuwe connecties en vriendschappen zullen maken.  

Dossier Innovatie in  de zorg
Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.