Vraag waar de patiënt gelukkig van wordt: dat is écht shared decision making’

Binnen de geneeskunde volgen de ontwikkelingen elkaar razend snel op. Techniek wordt geavanceerder, behandelopties gepersonaliseerd en specifieker, en big data speelt een steeds grotere rol. De impact hiervan op zorgverleners is groot. Maar wat betekent dit precies voor de jonge dokters van de toekomst? Hoe houden zij de menselijke kant voor ogen, die zo belangrijk is in het patiëntencontact?

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
MSB
Foto: Adobe Stock

Dit vraagstuk stond centraal op het congres ‘iHealth’, op 29 juni 2019 georganiseerd door De Jonge Dokter. Deze ambitieuze groep vindt het belangrijk dat de stem van de jonge arts wordt gehoord, om de zorg zo nog beter te maken. Tijdens de plenaire sessies spraken Erwin Kompanje, medisch ethicus en als klinisch onderzoeker verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, en Leonard Witkamp, dermatoloog en oprichter van Ksyos, over hoe zij de veranderingen binnen de geneeskunde zien, en wat de jonge dokter hierin kan betekenen in zijn toekomstige rol.

Bed-zitters

Waar Leonard Witkamp meer naar het systeem kijkt, en pleit

0
480

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.