Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Vrouw overlijdt na val uit tillift

Redactie Zorgvisie
Een 83-jarige vrouw uit Gorinchem is op 3 september overleden nadat zij in verpleeghuis Het Gasthuis uit een tillift was gevallen. Dat staat vandaag in het Algemeen Dagblad te lezen.

Jeroen Hurkens, woordvoerder van Het Gasthuis zegt in het AD dat er een onderzoek gaat plaatsvinden. “Dat gebeurt door een externe deskundige om de schijn te vermijden dat we geen volledige openheid van zaken geven. Ik kan nu nog niet zeggen of het incident een gevolg is van een fout van het personeel of van een mankement aan de tillift. Over ongeveer twee weken hopen we meer duidelijkheid te hebben.”

Complicaties

Volgens familieleden van de vrouw werd zij met de tillift van haar bed in een rolstoel getild. Bij de fatale val zou de vrouw een been hebben gebroken en overleed aan de complicaties die daarbij optraden. De familie wil in het belang van het onderzoek verder niet reageren.

Melding incident

Het Gasthuis, vallend onder Rivas Zorggroep, heeft volgens IGZ-woordvoerder Wouter van der Horst een dag later melding gedaan van het incident. De meest recente cijfers van het IGZ uit 2007 zijn er in Nederland 43 incidenten geweest met een tillift. Twee daarvan met dodelijke afloop. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Bewoonster verpleeghuis overleden na hete douche

Patiënt GGZ Drenthe na brandstichting overleden

Virusremmers voor verpleeghuispersoneel inefficiënt

Verpleeghuizen bieden steeds meer extraatjes

5 REACTIES

  1. waarom zou een helpende dat niet kunnen ?
    het houdt niet in dat een vig,er altijd alles beter weet en kan, een helpende is niet op haar achterhoofd gevallen en heeft ook een opleiding gevolgd en doordat ze veel op de afdeling is mischien wel meer ziet als een vig,er

  2. Lees alle reacties
  3. het is triest dat dit is gebeurdt.maar in andere huizen van rivas zorggroep.is het ook gevaarlijk werken met de tilliften.vloeren zijn stroef of het personeel is er niet bekwaam voor.korte periode van bij scholing fysio vinden ze te duur.dat is het zelfde met clienten tillen of draaien.en door onwetendheid worden passieve/staliften bij verkeerde clienten gebruikt.alles wordt uit de kast gehaald als er een sterretje gehaald kan worden.dan wordtalles nagekeken en gedaan.extra bloemen,gebak ect ect om misselijk van te worden.dit is realiteit.laat de inspectie on aaan gekondigt binnen lopen.soms werken er 2helpen op nivo 2.zooitje dus.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.