VUmc en AMC mogen fuseren

De fusie tussen het VU medisch centrum en het Academisch Medisch Centrum, beide in Amsterdam, is een fase verder. De Nederlandse Zorgautoriteit heeft de aanvraag van partijen goedgekeurd. AMC en VUmc kunnen hun fusieplannen nu voorleggen aan de Autoriteit Consument en Markt.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
handjesfotolia.jpg
Foto: Fotolia

De fusie heeft een lange aanloop gehad, AMC en VUmc maakten al in 2011 plannen om nauwer te gaan samenwerken. Naar aanleiding van vragen en opmerkingen van de NZa hebben beide universitair medische centra hun plannen voor de komende jaren verder uitgewerkt.

Oordeel
De NZa is van oordeel dat de betrokken partijen hun personeel, cliënten en overige stakeholders zorgvuldig hebben betrokken bij de voorbereiding van de fusie. Daarnaast brengt de voorgenomen fusie de cruciale zorg aan patiënten niet in gevaar. De NZa toetst bij fusies in de zorg of de besluitvorming goed is verlopen. Dat is een procedurele toets, de

0
55

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.