Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VUmc reorganiseert afdeling longchirurgie

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het VUmc is bezig met een reorganisatie van de afdeling longchirurgie. Hartchirurgen gaan op termijn ook longen opereren.
VUmc reorganiseert afdeling longchirurgie
Foto: ANP/Lex van Lieshout

Dit zeggen interne bronnen in het VUmc.

Multidisciplinaire teams

Als gevolg van de organisatieverandering moeten er multidisciplinaire teams ontstaan van cardiothoracaal chirurgen, algemeen chirurgen en longchirurgen. Over de personele invulling en mogelijke bijscholing worden gesprekken gevoerd. Een plan voor de ‘stapsgewijze’ terugkeer van longchirurg Rick Paul maakt deel uit van de veranderingen. Het plan is ontwikkeld door het hoofd van de afdeling longziekten en is ‘enthousiast verwelkomd’ door de raad van bestuur. Volgens de VUmc-woordvoerder is het plan vorige week aan de medewerkers gepresenteerd. Meer wil de woordvoerder hier niet over zeggen.

Rick Paul

Paul werd in juni vorig jaar op non-actief gesteld en is sinds 18 april weer werkzaam in het VUmc. Hij maakte deel uit van het conflict tussen longartsen, longchirurgen, hartchirurgen en de intensivisten op de IC. Hoogleraar longziekten en toenmalig afdelingshoofd Pieter Postmus werd enkele maanden later op non-actief gezet. Ook hij werkt weer in het VUmc, maar niet meer als afdelingshoofd.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.