V&V tijdelijk naar de zorgverzekeraars’

Verpleging & Verzorging zullen over drie tot vijf jaar opnieuw onderwerp van discussie zijn. Dat voorspelt Eric Dannenberg, wethouder zorg in Zwolle en voorzitter van de VNG-commissies Gezondheidszorg en Jeugdzorg. ‘Omdat V&V onder de zorgverzekeringswet valt, is nog steeds sprake van een verzekerd recht op zorg. Daardoor gaan de kosten uit de hand lopen en zullen de premies voor de consument stijgen.’
'V&V tijdelijk naar de zorgverzekeraars'

Dannenberg en André Rouvoet, voorzitter Zorgverzekeraars Nederland, troffen elkaar gisteren op een bijeenkomst voor bestuurders in de zorg van interim-managementbureau Crown Gillmore. Er blijkt een grote eensgezindheid om van de hervorming langdurige zorg een succes te maken. Kosten en verkokering van zorg moeten worden teruggedrongen, daarover is men het wel eens. En omdat gemeenten beter zicht hebben op hun inwoners dan een zorgkantoor of zorgverzekeraar dat heeft, zijn zij de aangewezen partij om te bepalen wat een inwoner zelf kan organiseren om zijn zorgbehoefte te vervullen en wat eventueel uit een voorziening van de gemeente moet worden betaald.

Premiestijging

Dat

8
42

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.