Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VVD en PvdV scoren onvoldoende

MAARSSEN - De verkiezingsprogramma’s van de VVD en Partij voor de Vrijheid scoren het laagst op de Zorgmeetlat van de V&VN, de beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden. De partijen behalen respectievelijk een twee en een nul. De PvdA komt als beste uit de bus met een zeven.

De Zorgmeetlat van de V&VN (Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland) geeft aan in hoeverre politieke partijen voldoende maatregelen treffen om de grote vraagstukken in de zorg op te lossen. Hierbij gaat het vooral om de toenemende vergrijzing, de stijgende zorgvraag en de groeiende krapte op de arbeidsmarkt.

Uitslag Zorgmeetlat

De rapportcijfers van de Zorgmeetlat zijn als volgt:

PvdA – 7

SP – 6

ChristenUnie – 5

GroenLinks – 5

CDA – 4

D66 – 4

SGP – 4

VVD – 2

PvdV – 0

Criteria

De score van de Zorgmeetlat is gebaseerd op zeven criteria. Deze richten zich onder andere op het onafhankelijk houden van chronisch zieken, de instroom van nieuwe studenten, motivatie en behoud van personeel en kwaliteit in de zorg. Ook is gemeten hoeveel politieke partijen willen investeren of bezuinigen in de zorg. (ZorgVisie – Mario Gibbels)

Lees hier meer artikelen

die aan de verkiezingen gerelateerd zijn

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.