Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

V&VN luidt noodklok over medische hulpmiddelen

Ouderen en zieken krijgen steeds vaker niet de medische hulpmiddelen die passen bij hun aandoening. Oorzaak is dat de leverancier daar geen afspraak over heeft met de zorgverzekeraar of slechts zakendoet met één fabrikant. Dat stelt beroepsvereniging V&VN in het Algemeen Dagblad.
V&VN luidt noodklok over medische hulpmiddelen

Volgens V&VN, waarin verpleegkundigen en verzorgenden zijn verenigd slaat alarm vanwege het toenemende aantal klachten over een beperkt assortiment van bepaalde medische hulpmiddelen.Het gaat bijvoorbeeld om incontinentiematerialen, stoma’s en katheters. Die kunnen bij verkeerd gebruik ernstig lichamelijk letsel opleveren en tot hoge extra zorgkosten leiden. Tevens raken mensen in een sociaal isolement, doordat je met een lekkende luier niet naar een verjaardag gaat.

Eén merk

‘Een mevrouw heeft absorberend materiaal nodig en krijgt dat via de apotheek,’ geeft een continentieverpleegkundige als voorbeeld in het Algemeen Dagblad. ‘Die apotheek werkt alleen met één merk, maar daar kan mevrouw niet tegen. Ze komt met huidschade op mijn spreekuur en ik kies voor een ander merk. Dit wordt genegeerd. De firma levert alleen wat voor hen gunstig is.’ Volgens Francis Bolle van V&VN gaat het allang niet meer om incidenten. ‘Er zijn duidelijke signalen die steeds terugkomen. Geld gaat hier vóór zorg en dat kan echt niet.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.