Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

V&VN werkt aan meldcode huiselijk geweld

Beroepsorganisatie V&VN werkt momenteel aan een Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. Deze code doorbreekt het beroepsgeheim van verzorgenden en verpleegkundigen.
V&VN werkt aan meldcode huiselijk geweld

Het is de bedoeling dat professionals met de code geweld in huis voorkomen of snel stoppen. Het ministerie van VWS heeft een raamwerk voor de nieuwe code gemaakt: een stappenplan voor het melden van huiselijk geweld en kindermishandeling. V&VN werkt dit stappenplan uit tot de Meldcode. Deze moet in de zomer van 2010 klaar zijn.

Beroepsgeheim

Is het doorbreken van het beroepsgeheim een probleem voor zorgverleners? Nee, zegt een woordvoerder van de beroepsorganisatie. “Zoals staatssecretaris Bussemaker en minister Rouvoet van Jeugd en Gezin al zeiden, bestaat het beroepsgeheim niet voor het verzwijgen van dit soort praktijken. Het wordt ook nu al goed opgepakt. Met het basismodel van VWS wordt al gewerkt.” (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Verpleegkundigen: ‘Ik zou altijd aangifte doen’

EPD voorspelt kans op huiselijk geweld

Verpleegkundigen hebben last van kwaliteitsindicatoren

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.