VWS: 170 miljoen euro extra voor wijkverpleging

In 2018 is er 170 miljoen euro extra beschikbaar voor wijkverpleging. Dat heeft demissionair staatssecretaris Martin van Rijn van VWS afgesproken met brancheorganisaties van zorgaanbieders, zorgverzekeraars en patiënten in het bestuurlijk akkoord wijkverpleging 2018.
wijkverpleging-nurse-AdobeStock_450.jpg
Foto: Adobe Stock

In 2018 is er 3.778 miljoen euro beschikbaar voor wijkverpleging. Dat is 170 miljoen euro meer dan in 2017 en bijna 600 miljoen meer dan in 2015, toen de wijkverpleging voor het eerst onder de Zorgverzekeringswet viel. Van het extra geld bestaat 97 miljoen euro uit medisch-specialistische verpleging thuis, die wordt overgeheveld van het budget voor ziekenhuizen naar de wijkverpleging.

Van Rijn:goede wijkverpleging

‘Met hele goede wijkverpleging lukt het ons gezamenlijk steeds beter om mensen in hun eigen huis zo goed mogelijk te ondersteunen en verzorgen’, zegt Van Rijn. ‘Om deze zorg dichtbij mensen verder te verbeteren, tekenen we vandaag

0
708

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.