Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VWS: geld pgb in juni op

De 1,8 miljard euro die het kabinet heeft uitgetrokken voor persoonsgebonden budgetten (pgb’s) zal volgens het ministerie van VWS naar verwachting in de zomer alweer op zijn. Vorig jaar was het geld in maart al op, waarna het kabinet het plafond verhoogde tot 1,3 miljard euro.

Voor dit jaar is er 1,8 miljard euro beschikbaar. Dat bedrag is gebaseerd op een groei van 2200 budgethouders per maand. Maar in het najaar steeg de toename plotsklaps naar 3000 per maand. Als die groei doorzet, dreigt het geld in juni alweer op te zijn.

Jeugdgezondheidszorg

De officiële cijfers voor januari zijn nog niet bekend, maar VWS gaat ervan uit dat de groei net als vorig jaar voor een groot deel voor rekening komt van de jeugdgezondheidszorg. De VVD vreest dat staatssecretaris Bussemaker van VWS de drempel gaat verhogen voor deze doelgroep en vroeg daarom een spoeddebat aan dat wordt gehouden op woensdag 12 maart.

In een brief aan de Tweede Kamer verzekert Bussemaker dat er geen sprake van is dat huidige pgb-houders hun budget kwijtraken.

(Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Volgens Bussemaker is er geen sprake van dat huidige pgb-houders hun budget kwijtraken

Bussemaker past pgb-regeling aan

‘Opnieuw meer geld voor pgb’s’

‘Gemeenten frustreren pgb in WMO’

Pgb-kosten blijven stijgen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.