Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VWS komt met verbeterplan dbc’s

MAARSSEN - Het ministerie van VWS heeft een verbeterplan opgesteld dat moet leiden tot een vereenvoudiging van het dbc-systeem (diagnose-behandelingcombinaties). Het plan is opgesteld samen met de brancheorganisaties.

Dit staat in een notitie van het ministerie van VWS over de stand van zaken met betrekking tot de invoering van dbc’s. In februari dit jaar zijn er al een aantal verbeteringen ingevoerd in de dbc-systematiek. Hier hadden vooral de patiënten baat bij.

Tweede pakket maatregelen

Het betrof bijvoorbeeld een verduidelijking van de dbc-factuur en de invoering van dbc-consult. Een tweede pakket maatregelen is gericht op het verminderen van de administratieve lasten. Deze verbeteringen zijn echter onlangs uitgesteld tot waarschijnlijk begin volgend jaar. Het betreft hier volgens VWS slechts de meest noodzakelijke aanpassingen. Op korte termijn moeten er “evidente” verbeteringen ingevoerd worden

Verbeterplan

Het ministerie heeft hier nu samen met de brancheorganisaties een verbeterplan over opgesteld dat moeten leiden tot een sterke vereenvoudiging van de dbc-systematiek. (Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.