Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

‘VWS krijgt financiële steun van andere ministeries’

Alle ministeries moeten meebetalen aan de hoger dan verwachte uitgaven in de zorg. Dat schrijft het Financieele Dagblad vandaag.
‘VWS krijgt financiële steun van andere ministeries’

Het kabinet wil minister Edith Schippers (VWS) niet alleen voor de tekorten op de zorgbegroting laten opdraaien. Er komt daarom een generieke korting op de budgetten van alle ministeries. Dat meldt het FD vandaag. Het ministerie van VWS overschrijdt zijn budget dit jaar met ruim 1 miljard euro en zonder ingrijpen verdubbelt dat ruimschoots binnen vijf jaar.

Eigen risico

Het kabinet zal het verplichte eigen risico in de zorg niet extra verhogen. Dat meldden bronnen aan het ANP. Ook wordt geen aparte bijdrage gevraagd als mensen een bezoek brengen aan de huisarts. De coalitiepartijen VVD en CDA en gedoogpartij PVV hebben dat afgesproken.

(Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Schippers komt niet aan geld extra personeel

Topoverleg over miljardengat zorgbegroting

Overschrijding VWS is 2,1 miljard euro

Schippers waarschuwt voor forse overschrijding begroting

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

3 REACTIES

  1. @ Aldert. Een leraar A (ongeveer 60% van de leraren in een normale basisschool) ontvangt na 14 jaar ervaring 35.000 euro bruto per jaar (werkgeverslasten ergens tussen de 50 en 55.000 euro per jaar). En medisch specialisten verdienen volgens de officiële cijfers van 2009 230.000 euro gemiddeld. In de praktijk liggen die cijfers wezenlijk hoger en ik schat in dat de 250.000 misschien wel een mooi salaris is om de 35.000 mee te vergelijken.

  2. Lees alle reacties
  3. Hoewel de meerwaarde van een extra euro in zorg veelal hoger is dan in andere sectoren, ben ik toch verrast. Hoe zal een leraar, met een salaris van 35.000 euro, reageren wanneer hij te horen krijgt dat de CAO onderhandelingen zijn stukgelopen zodat de specialisten, die 250.000 euro verdienen, wel een salarisverbetering kunnen krijgen? Altijd lastig. Of wat te denken van de tientallen miljarden die in de ontwikkeleing van marktwerking zijn gaan zitten zonder bewijs dat de markt werkt, of elders in de wereld heeft gewerkt? Waarom zouden de andere ministeries meebetalen aan de inefficiency in de zorgsector?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.