VWS krijgt steeds meer Wob-verzoeken

Het aantal verzoeken onder de Wet openbaarheid van bestuur (Wob-verzoeken) dat het ministerie van VWS te verwerken krijgt, stijgt gestaag. Dat blijkt uit een rapportage van het ministerie over 2013.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
VWS krijgt steeds meer Wob-verzoeken

Sinds maart 2013 is er sprake van een toename van 24 procent van het aantal ontvangen Wob-verzoeken, vergeleken met dezelfde periode in 2012. De verzoeken worden volgens het ministerie ook steeds arbeidsintensiever vanwege de omvang en gevoeligheid. Desondanks zijn er in 2013 meer Wob-verzoeken afgehandeld dan in dezelfde periode in 2012, te weten 163 tegenover 150.

Informatie

Een Wob-verzoek is een verzoek van een burger om informatie te krijgen van overheidsinstanties. De overheid is onder de wet verplicht om aan deze verzoeken te voldoen. Als de overheid hier niet binnen een aantal vaste termijnen aan voldoet, moet zij een dwangsom

1
61

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. jammer is natuurlijk, dat dit bericht geen inzicht geeft in het karakter van de verzoeken en het onderwerp, waarop zij betrekking hebben.
    uit het beperkte aantal ingebrekestellingen mogen we misschien wel afleiden, dat het niet gaat om verzoeken, die mede zijn ingediend om via ingebrekestelling aan een verzoek te ‘verdienen’, zoals door andere ministeries wel gesuggereerd is.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.