Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

VWS: Laser Surgery blijft voorlopig dicht

Mark van Dorresteijn
De privékliniek Laser Surgery in Haarlem mag voorlopig nog geen patiënten behandelen. Dat laat het ministerie van VWS weten.
VWS: Laser Surgery blijft voorlopig dicht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) concludeerde eerder dat de kwaliteit en veiligheid van de zorg in de kliniek flink te wensen overlaat. Laser Surgery had tot zaterdag om de zaken op orde te brengen, maar minister Edith Schippers van VWS vindt het niet aannemelijk dat dit gaat lukken.

Tekortkomingen

De inspectie constateerde dat er geen noodmedicatie aanwezig is voor calamiteiten. Ook is onduidelijk of de medewerkers voldoende zijn geschoold voor reanimatie. Ook worden richtlijnen voor het reinigen, desinfecteren en steriliseren onvoldoende nageleefd.

Laksheid inspectie

Laser Surgery is een privékliniek waar vooral cosmetische ingrepen zoals liposuctie, ooglid- en schaamlipcorrecties en haartransplantaties worden uitgevoerd. De kliniek zegt wel degelijk over de juiste papieren te beschikken om open te kunnen blijven. De Inspectie zou bij een bezoek aan de kliniek niet naar de betreffende papieren hebben gevraagd, zo zegt een woordvoerder van LaserSurgery in Haarlem. Volgens de woordvoerder heeft LaserSurgery tijdens een gisteren gehouden hoorzitting met documenten kunnen aantonen dat er wel degelijk mensen zijn die kunnen reanimeren. Ook beschikken de daar werkzame artsen allemaal over een BIG-registratie: ‘De Inspectie heeft helemaal niet naar deze documenten gevraagd toen ze hier kwamen’.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: VWS )

2 REACTIES

  1. De onkunde, wanorde en het niet verantwoordelijk voelen komen voort uit het karakter van zowel directeur Van Ispelen als Kettman. Dat zie je terug aan de bagatelliserende reactie op hun eigen website. Zolang die mensen daar het bewind voeren gaat t nooit wat worden. En laat ze eerst maar eens hun slachtoffers tegemoet komen.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.