Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Waarborgfonds dekt bouwlening Laurentius Ziekenhuis

De stichting Waarborgfonds voor de Zorgsector (WFZ) heeft besloten een lening te borgen die het Laurentius Ziekenhuis wil afsluiten met een bankenconsortium voor het realiseren van haar nieuwbouwplannen.
Waarborgfonds dekt bouwlening Laurentius Ziekenhuis

Het WFZ heeft besloten tot borging van 75 procent van de lening van honderd miljoen euro na een positief oordeel over de haar voorgelegde businesscase, de kredietwaardigheidssituatie, het investeringsplan voor de nieuwbouw en het strategisch beleid van Laurentius. De borging houdt onder andere in dat de banken bereid zijn een lager rentepercentage te rekenen voor deze lening.

Jack Thiadens

Jack Thiadens, voorzitter raad van bestuur Laurentius: “De borging door het Waarborgfonds is een mooi bericht voor ons. Ons ziekenhuis ligt op koers en gelet op deze roerige tijden zijn we natuurlijk blij dat het Waarborgfonds deze borging wil verlenen. Er ligt een goede businesscase en een innovatief nieuwbouwplan onder. Dat nieuwbouwplan is opgezet vanuit een compact, bedrijfsmatig en logistiek heel goed doordacht concept. Voor zowel de banken als Laurentius heeft de borging voordelen. Voor het ziekenhuis levert deze borging besparing op in rentekosten. De eerstvolgende stap is nu dat de afspraken met het bankenconsortium in een definitief financieringsarrangement worden omgezet. Ik verwacht dat dit een kwestie van weken is en we op relatief korte termijn tot afspraken kunnen komen en het leningcontract kunnen sluiten.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Waarborgfonds voor de Zorgsector krijgt hoogste cijfer

IC behouden dankzij samenwerking Laurentius en azM

CZ en Laurentius Ziekenhuis willen contract verlengen

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.