Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Walter Franken nieuwe bestuurder de Viersprong

De raad van toezicht van ggz-instelling de Viersprong, specialist in persoonlijkheid, gedrag en gezin, heeft Walter Franken (1966) tot lid van de raad van bestuur benoemd met ingang van 1 januari 2017. Walter Franken is sinds november 2015 Manager Finance & Control bij de Viersprong en heeft een belangrijke rol gespeeld bij het financieel herstel van de instelling.
bestuur400.jpg

Franken heeft meer dan 20 jaar Finance-ervaring en werkte jarenlang in diverse financiële managementfuncties in binnen- en buitenland voor multinational Philip Morris. ‘Wij zijn verheugd dat we Walter Franken als lid van de Raad van Bestuur kunnen benoemen. Mede door zijn inzet maakt de Viersprong sinds jaren weer winst,’ zegt raad van toezicht-voorzitter Becker Awad.

Toekomst
Walter Franken heeft zich sinds zijn komst intensief bezig gehouden met het herstel door zijn focus op toekomst- en marktgerichte financiële sturing en ondersteuning. Daarnaast heeft hij snel ingespeeld op het tijdig bijsturen in werkkapitaal (beschikbaarheid van financiële middelen), waarvoor de instelling sterk afhankelijk is van gemeenten en zorgverzekeraars. Franken wordt met name verantwoordelijk voor  de interne bedrijfsvoering van de Viersprong. Hij gaat samenwerken met bestuursvoorzitter Roel Verheul, die de organisatie sinds 2007 bestuurt.

Weer winst
Als gevolg van de introductie van de marktwerking in de ggz kwam de Viersprong in 2014 in financieel zwaar weer terecht. In 2015 is een herstelplan gemaakt, dat inmiddels volledig is uitgevoerd. De acute dreiging van discontinuïteit behoort tot het verleden en de Viersprong heeft haar schulden onlangs afgelost. Vanaf dit jaar maakt de Viersprong weer winst. Er is erg veel vraag naar de behandelingen van de Viersprong, waardoor de instelling in de afgelopen jaren sterk is gegroeid en het toekomstperspectief er goed uitziet.

Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties.Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.