Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Waterlandziekenhuis en Wfg naar fusieautoriteiten

Het fusiebesluit van het Westfriesgasthuis en het Waterlandziekenhuis is definitief. De ziekenhuisbestuurders leggen hun fusieintentie voor aan de Nederlandse Zorgautoriteit (Nza) en de Autoriteit Consument en Markt (ACM).
Waterlandziekenhuis en Wfg naar fusieautoriteiten

De Nza en ACM laten nu hun licht schijnen over de plannen van het Waterlandziekenhuis en Westfriesgasthuis. Zij toetsen of beide Noord-Hollandse ziekenhuizen samen met de stakeholders het nut en de risico’s van de fusie voldoende hebben overwogen, en of de verlening van zorg gewaarborgd is. Ondertussen wordt de fusie verder voorbereid.

Garantie

De ziekenhuizen willen deskundige en goede zorg dichtbij huis blijven garanderen, aldus de voorzitters van de raden van bestuur Arno Timmermans en Michel Galjee.  ‘We hebben de stap richting deze fusie gezet zodat we de deskundige en goede zorg, die onze patiënten nu dichtbij huis krijgen, ook in de toekomst kunnen blijven garanderen.’

Cliëntenraad

In maart van dit jaar namen de raden van bestuur al een voorgenomen besluit om per 1 januari 2016 te fuseren. Dit voornemen is toen in beide ziekenhuizen ter advisering voorgelegd aan de medische staf, de ondernemingsraad, de verpleegkundige adviesraad en de cliëntenraad. Zij hebben vervolgens op kritische en constructieve wijze meegedacht over hoe het Westfriesgasthuis en het Waterlandziekenhuis de zorg in de regio beter kunnen maken. De bestuurders hebben nu op basis van deze adviezen, en met goedkeuring van de beide raden van toezicht, het besluit tot fusie genomen.

Onlangs verbood de ACM een fusie tussen het Albert Schweitzer ziekenhuis en de Rivas Zorggroep.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.