Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Waterlandziekenhuis moet betalen voor falende orthopeed

Mark van Dorresteijn
Het Waterlandziekenhuis moet met spoed 50.000 euro overmaken naar een van de slachtoffers van de falende orthopeed, een vrouw uit Middenbeemster. Dat besloot de voorzieningenrechter in Haarlem gisteren.
Waterlandziekenhuis moet betalen voor falende orthopeed

De falende orthopeed behandelde de vrouw in 2006 aan knie en rug. Na een behandeltraject van enkele jaren werd haar been geamputeerd in het VU Medisch Centrum in Amsterdam.

‘Druppel op een gloeiende plaat’

De vrouw eiste in eerste instantie een bedrag van 100.000 euro als voorschot op de totale geschatte kostenpost van 170.000. De rechter besloot haar echter de helft toe te wijzen. Tegenover het Noordhollands Dagblad laat de vrouw weten dat zij, ondanks het lagere bedrag, opgelucht is. Haar advocaat B. Zegers ziet de uitspraak vooral als een juridische steun in de rug. “50.000 euro is een druppel op de gloeiende plaat. Mijn cliënt is een been kwijtgeraakt. Ze was zelfstandige en is nu afhankelijk. Ze moest al twee keer verhuizen om haar rekeningen te kunnen betalen.” De advocaat hoopt dat de verzekeraar van het ziekenhuis nu de schade wil regelen, anders spant hij een bodemprocedure aan.

Rapport Verhaar

Tijdens de rechtszaak werd verwezen naar een rapport van Jan Verhaar, orthopedisch chirurg aan het Erasmus MC. De chirurg stelt in het rapport dat de fouten zijn veroorzaakt door “verwijtbaar onjuist medisch handelen”. “De gevonden afwijkingen zijn in mijn optiek het gevolg van onderdelen van een niet-correct uitgevoerde behandeling. De kans dat de afwijkingen zouden zijn opgetreden bij correcte behandeling lijkt nihil.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Zes claims tegen orthopeed Waterland

Orthopedisch chirurg Waterland op non-actief

Onderzoek Waterlandziekenhuis laat op zich wachten

Tuchtcollege berispt chirurg Waterlandziekenhuis

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. nee balkenende heeft meer als honderd en vijftig duizend ik wil maar zeggen van dat die specialist een hele verantwoording als er een fout is gebeurt dan komt ineens meer patiënten opdagen en dat klopt niet tuurlijk kan en zal wel eens fouten gemaakt worden maar dan moet deze wel duidelijk zijn en met de patiënt er over kunnen praten en als het moet flinke schade vergoeding geven maar ja je wordt daar niet beter van maar goed het is toch een teken van dat hij bekend met die schade vergoeding het is alleen maar triest maar goed waar gewerkt wordt worden ook fouten gemaakt maar het is ook niet goed tepraten door KLINK want die praat maar over in leveren wat helemaal niet zij moeten dag en nacht klaar staan ……en wat denkt men over de voetballers laat die is met wat minder doen die hebben als het van puntje tot paaltje komt die hebben nog veel en veel meer en daar wordt niet over gerept!!!! hoe verder denk maar eens goed na m aar daar hoort men niets over dat is pas schandalig toch? mond houden SVP..

  2. Lees alle reacties
  3. Het is toch van de zotte dat deze beroepsgroepen zowel door het ziekenhuis, de inspecteur van de gezondheidzorg, de collega’s,de minister van VWS elkaar zo afschermen, elkaar afdekken en dan moet jij als slachtoffer en nabestaande ook nog medelijden hebben met deze disfunctionerende personen want ze hebben het toch o zo moeilijk met hun dikke salarissen en straks een dik pensioen. Wij als slachtoffers en nabestaanden moeten materieel en immatrieel inleveren. Wij hebben levenslang. ja levenslang. wij kunnen het weten als opa en oma van Dimitri lees het verhaal van Dimitri wat dat voor een impact heeft op je leven. Waarom moeten deze artsen en inspecteurs zoveel verdienen 2x á 3xof 4x Balkenende.Is hondervijftig euro’s soms niet genoeg. De zorg wordt steeds duuder. Dit kan zo niet langer doorgaan.Dit moet een keer stoppen minster Klink. Waarom komt de EPD.niet dat wordt nog steeds door de eerste kamer geblokkeerd. Jullie zijn er al meer dan 10 jaar meebezig, het kost 10.000 duizenden euro’s en dat is gemeenschapsgeld. Dit is ook het geld van de burger, minister Klink

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.