Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Week 11: Gered

Mark van Dorresteijn
De redactie van Zorgvisie heeft toegang gekregen tot de computer van controller Guus Roodt van Medisch Centrum Centrum. U leest mee hoe hij communiceert met de belangrijkste stakeholders.
Week 11: Gered


15-03-2010

Van: eugene.dewit@mccentrum.nl

Aan: personeel@mccentrum.nl

Beste collegae, beste vrienden!

Gisteren heeft Fleur Raven aan de raad van toezicht gemeld dat zij per direct haar functie als voorzitter van de raad van bestuur zal neerleggen. Dit om volstrekt persoonlijke redenen: zij wil graag meer tijd en aandacht besteden aan haar puberende zoon. Medisch Centrum Centrum dankt Fleur voor haar inzet gedurende de afgelopen anderhalf jaar.

Met de raad van toezicht is afgesproken dat de functie voorzitter raad van bestuur voor de komende termijn door mij zal worden waargenomen. Over de structurele invulling van deze post volgt op een later tijdstip besluitvorming.

Ik dank jullie allen hartelijk voor de betrokkenheid bij Medisch Centrum Centrum en dank de raad van toezicht voor het vertrouwen dat in mij wordt gesteld!

Eugene de Wit

Waarnemend voorzitter raad van bestuur


15-03-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eugene.dewit@mccentrum.nl

Beste Eugene,

Gefeliciteerd met je nieuwe rol. Ik wist niet dat Fleur een zoon had!

Groeten,

Guus


16-03-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eric.koning@mccentrum.nl

Ha Eric,

Je had dus gelijk. Ben benieuwd of er ook nog koppen rollen in de raad van toezicht. Zou Ernst & Young in hun hitparade governance bonuspunten geven voor een SM-relatie tussen de voorzitters van de raad van bestuur en de raad van toezicht?

Groeten,

Guus


17-03-2010

Van guus.rood@mcc.nl

Aan adriane.berken@mcc.nl

Ha Adriane,

Ik las net het schotschrift van professor Kees Ahaus van de Rijksuniversiteit Groningen over het ‘hidden hospital’. Ik wil daar wel eens als mystery guest langs gaan. Kan jij een afspraak met hem regelen?

Guus


18-03-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eric.koning@mccentrum.nl

Beste Eric,

Even wat anders. Het traject voor de selectie van de leverancier van ons epd verloopt moeizaam. Vooral vanuit de staf is de medewerking niet altijd constructief. Verschillende maatschappen hebben aangegeven alleen deel te willen nemen in het selectieproces indien het ziekenhuis daarvoor een vergoeding biedt wegens gederfde honorariuminkomsten. Ook vanuit het stafbestuur kwam de vraag om een vergoeding voor de inspanningen. Graag wijs ik je op het Witboek, waarin glashelder staat dat in de systematiek van het normatieve uurloon rekening is gehouden met dit soort activiteiten. Met andere woorden: de vergoeding is al verwerkt in het honorarium.

Een tweede punt is dat er vrees bestaat dat invoering van het epd tot productiviteitsverlies zal leiden. Dit hoort wat mij betreft bij het risico van de specialisten, het ziekenhuis kan hier geen compensatie voor bieden. Omgekeerd zou ik kunnen beweren dat de staf zelf de investering voor het epd moet bekostigen, omdat er op termijn juist doelmatigheidswinst van verwacht wordt.

Een derde punt betreft de vakgroepen die al stand-alone applicaties hebben en eisen dat deze in stand gehouden worden. Dit leidt tot een onwerkbare brij van ict-toepassingen. Dat is voor de ict-afdeling onbeheersbaar en voor de artsen leidt het ertoe dat er geen overzicht in het epd zal zijn. Het is in jullie eigen belang dat er een uniform systeem komt.

Groeten,

Guus


19-03-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eric.koning@mccentrum.nl

Beste Eric,

Het kan best zijn dat het AMC de ‘best of breed’ filosofie hanteert, waarbij voor elke toepassing een ideaal softwarepakketje is aangeschaft. Maar wij zijn het AMC niet. Wij ontvangen geen academische component om hobbies mee te faciliteren. Wij kunnen het ons niet permitteren om ‘duizend bloemen te laten bloeien’.

Groeten,

Guus


Lees ook:

Dossier @mccentrum.nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.