Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Week 14: De accountant

Mark van Dorresteijn
De redactie van Zorgvisie heeft toegang gekregen tot de computer van controller Guus Roodt van Medisch Centrum Centrum. U leest mee hoe hij communiceert met de belangrijkste stakeholders.
Week 14: De accountant


06-04-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eugene.dewit@mccentrum.nl

Beste Eugene,

Overmorgen zitten we bij onze accountant om de jaarrekening te bespreken. We hebben met onze accountant echter nog een dispuut over de waardering van het vastgoed. Zoals je weet moeten we ons gebouw waarderen op basis van de marktwaarde. Wat dat is weet niemand, behalve dan dat de waarde anders is dan wat er in de boeken stond. Vorig jaar was onze hoop gevestigd op een compensatie door Ab Klink. We vervingen de afschrijftermijn van 50 jaar naar 30 jaar en namen het verlies van boekwaarde op als een claim op de overheid (in jargon de impairment). Ter herinnering: het ging om veertig miljoen.

Inmiddels is wel duidelijk dat we ten onrechte hoopten op onze minister. Ik stel daarom voor dat we beslag leggen op het ministerie van VWS en onze claim via de rechter realiseren.

Groeten,

Guus


07-04-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: p.veraard@pwc&ernstglobal.nl

Beste Peter,

Ik heb het concept accountantsverslag gelezen en ben erg verdrietig over jullie gebrek aan inzicht in de huidige zorgontwikkelingen. Het is volstrekt onjuist om geen goedkeurende verklaring te willen verstrekken omdat Medisch Centrum Centrum failliet zou zijn. Ja, het is waar dat het eigen vermogen van beperkte omvang is. Zoals je weet bestaat er momenteel een grote maatschappelijke aversie tegen quasi-publieke instellingen die vooral bezig zijn met geld op te potten. De middelen die wij krijgen, besteden we aan zorg voor de onze klanten. Daar zouden accountants een voorbeeld aan kunnen nemen!

MCC heeft gisteren beslag laten leggen op het ministerie van VWS. Daarmee is onze claim van veertig miljoen (de impairment) geborgd. Zelfs als de rechter de claim niet volledig zou toewijzen dan hoeft het boekverlies niet genomen te worden. Immers, de kans is groot dat de SP de volgende minister van VWS levert, dan breken voor de ziekenhuizen gouden tijden aan. De bedrijfseconomische waarde wordt bepaald door het verdienpotentieel, en reken maar dat we dan gaan verdienen.

We zullen deze zaken morgen nader met elkaar bespreken.

Guus Roodt RC

Controller Medisch Centrum Centrum


08-04-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eugene.dewit@mccentrum.nl

Beste Eugene,

Je deed het prachtig. Toen je liet weten dat we wellicht een nieuwe tender voor de accountant zouden uitschrijven was het meteen afgelopen met die nare praatjes over technisch faillissement.

Groeten,

Guus


Lees meer:

Dossier @mccentrum.nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.