Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Week 23: Informatiedruk

Mark van Dorresteijn
De redactie van Zorgvisie heeft toegang gekregen tot de computer van controller Guus Roodt van Medisch Centrum Centrum. U leest mee hoe hij communiceert met de belangrijkste stakeholders.
Week 23: Informatiedruk


07-06-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eugene.dewit@mccentrum.nl

Beste Eugene,

zojuist kreeg ik een brief van Agis en Achmea over aanvullende data die ze willen voor hun zorginkoop. Godgeklaagd, we hadden toch afspraken met ZN? Ze hebben elf aandoeningen als speerpunt hebben benoemd. Met moderner wapentuig zouden we van een schot hagel spreken. Onze vriend professor Smalhout zou als antwoord meteen zijn Uzi uit de kluis halen.

Ik vrees dat we in de benchmark die ze willen maken benedengemiddeld scoren. Zal ik ze afpoeieren?

Groeten,

Guus


08-06-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: iminstellingen@agisweb.nl

Geachte heren Gerrits, Akkerman en Flens, geachte mevrouw Sleeuwenhoek,

Dank voor jullie vriendelijke brief over gezamenlijke data-uitvraag van Agis en Achmea. U vraagt voor uw speerpunten aanvullende informatie, bovenop de prestatie-indicatoren die wij reeds voor Zichtbare Zorg aanleveren en bovenop de informatie die namens de zorgverzekeraars door ZN is opgevraagd. Het gaat om slechts 71 extra vragen. Ik begrijp dat deze vragen een iets andere scope hebben dan de aanvullende vragen die Menzis stelt voor het predicaat Topzorg, en de aanvullende vragen die andere verzekeraars nog zullen stellen.

U mag best weten dat ik uw vragenset absoluut superieur vind aan de andere verzoeken, maar toch heb ik een praktisch probleem. In de zojuist afgeronde budgetonderhandelingen met Achmea bleek het onmogelijk om zwarte cijfers in 2010 te borgen. Het gevolg is dat ik van de RvB de administratieve formatie tot het minimum heb moeten beperken. Hoewel ik u zeer graag ter wille was geweest kan ik derhalve niet aan uw verzoek voldoen.

Hoogachtend,

Guus Roodt RC

Controller Medisch Centrum Centrum


08-06-2010

Van: guus.rood@mcc.nl

Aan: josefien.dzjoegasjvili@nza.nl

Ha Jozefien,

Lang niet gesproken. Hoe gaat het, met je nieuwe baas Langejan? Ik begrijp dat Cap Gemini erg blij met hem is – nadat ze eerst goud geld hebben verdiend aan een krakkemikkig DBC-systeem mogen ze nu voor een dikke fee de specialistenhonoraria doorrekenen. Wist Langejan niet dat dit al door PwC was gedaan en dat die berekening – in tegenstelling tot het recente werk van Cap – redelijk goed overeenkomt met wat wij in huis ook zien? Ik hoor graag de nieuwste roddels!

Even een compliment. Op 7 juni kreeg ik jullie brief met de bijlage van de brief van 4 juni, die per abuis niet was meegezonden (circulaire oplossingsrichting DBC controle parallelliteit). In die bijlage wordt verwezen naar de brief van 14 januari met de opmerking dat de tabellen van de bijlagen die daar weer bij zaten onvolledig waren. Ach, ook de Nza maakt wel eens een foutje. De bijlage bevat een mooie tabel van enkele tientallen bladzijden, met regels die er als volgt uitzien (als voorbeeld de eerste en de laatste): 0301 101 101 2 2009071 1 en 0390 22 22 2 20090701 1 . Nu heb ik voor de aardigheid die laatste rij gebruikt bij het invullen van de Duitse lotto en weet je wat? Dertig mille gewonnen! Ik zal nooit meer iets onaardigs aan de NZa schrijven.

Groeten,

Guus


09-06-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eric.koning@mccentrum.nl

Beste Eric,

Ik zit net naar de uitslagen op tv te kijken. Het land wordt onregeerbaar, dat zal je deugd doen!

Groeten,

Guus


Lees ook:

Dossier @mccentrum.nl

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.