Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Weer computer met data gestolen bij AvL

Iemand heeft een desktop met patiëntgegevens gestolen uit het Amsterdamse ziekenhuis Antoni van Leeuwenhoek. Op de harde schijf staan de gegevens van 1683 mensen die voor een nucleair geneeskundig onderzoek kwamen.
datacomputer400.jpg

Volgens het ziekenhuis bevatte de computer geen medische dossiers, maar waren wel e-mails met namen en nummers van patiënten te vinden. Alle patiënten hebben een brief gekregen. De computer is nog niet teruggevonden. Het ziekenhuis denkt dat het de dief niet te doen was om de gegevens. Het ziekenhuis heeft de politie en de Autoriteit Persoonsgegevens op de hoogte gebracht.

Diefstal vorig jaar
In december vorig jaar is een onbeveiligde harde schijf gestolen met daarop gegevens van patiënten van het Antoni van Leeuwenhoek. Het ging toen om gegevens van 781 patiënten die deelnemen of –namen aan wetenschappelijk onderzoek. Op de schijf staan kopieën van bestanden van het Antoni van Leeuwenhoek. Daarnaast staat er ook een aantal bestanden op van rapportages waarin de voortgang van de experimentele behandeling van patiënten wordt beschreven. In deze bestanden staan persoonlijke gegevens zoals naam, geboortedatum, het type tumor en de voortgang van de experimentele behandeling. (ANP)

Dossier Patiëntveiligheid
Patiënten en cliënten moeten kunnen rekenen op veilige zorg. Soms gaan er dingen mis en dat leidt tot incidenten en calamiteiten. Zorginstellingen zijn verplicht calamiteiten te melden bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Evenals een patiënt of diens naaste kan de Inspectie een tuchtzaak aanhangig maken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.