Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Weer uitstel Zeeuwse ziekenhuisfusie

Voorlopig kunnen de Zeeuwse ziekenhuizen nog niet fuseren. De NMa heeft deze week nogmaals aanvullende vragen gesteld. De ziekenhuizen verwachten het eindoordeel begin 2009.

Nadat een eerdere poging tot fusie in 2006 strandde, vroegen de Oosterscheldeziekenhuizen en Ziekenhuis Walcheren in juli van dit jaar opnieuw een vergunning tot fusie aan bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit. Volgens beide ziekenhuizen is de fusie noodzakelijk om voldoende kwaliteit van zorg te garanderen voor de inwoners van Zeeland.

Eindoordeel 2009

In eerste instantie concludeerde de NMa echter dat mogelijk belemmering kan optreden op de markten voor klinische en niet-klinische algemene ziekenhuiszorg. Daarom moesten de ziekenhuizen een vervolgfase – de vergunningsfase – in. Al eerder stelde de NMa aanvullende vragen, waardoor de procedure tijdelijk werd stopgezet. Met de nieuwe vragen is de beslissing weer een maand uitgesteld. De ziekenhuizen verwachten het eindoordeel van de NMa in de eerste maanden van 2009. Overigens zal de NMa pas een eindoordeel geven, nadat ook de Inspectie voor de Volksgezondheid en de Nederlandse Zorgautoriteit hun advies hebben uitgebracht. De Zeeuwen zien het zonnig in: “Optimisme over een goede afloop is absoluut gerechtvaardigd.” (Zorgvisie – Carina van Aartsen)

Lees ook:

Verlies Zeeuwse ziekenhuizen lager dan verwacht

Zeeuwse ziekenhuizen mogen nog niet fuseren van NMa

Klink haalt uit naar Zeeuwse ziekenhuizen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.