Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wendela Hingst vertrekt bij KNMG

Na een periode van twee jaar neemt algemeen directeur Wendela Hingst per 15 oktober 2016 afscheid van de KNMG. Hingst wordt voorzitter van de raad van bestuur van Dianet, expertisecentrum voor dialysezorg.
wendela400.jpg

Bij haar aantreden in 2014 zette Hingst in nauw overleg met het KNMG-bestuur de nodige professionaliseringsslagen in. Onder haar leiding werden problemen rond MijnRGS aangepakt, de websites van de KNMG en Medisch Contact vernieuwd en werd de federatieve samenwerking binnen de KNMG onder de loep genomen en verbeterd. Ook maakte Hingst zich sterk voor een meer zichtbare rol voor de KNMG in preventie-initiatieven, zoals in de Alliantie Nederland Rookvrij.

Medisch Leiderschap
Daarnaast schreef Hingst een serie columns in Medisch Contact over medisch leiderschap, waarbij ze teruggreep op vijftien jaar werkervaring met artsen van verschillend pluimage. Regelmatig werd zij gevraagd als spreker over dit onderwerp.

Interactie
Hingst: ‘Tijdens deze periode als algemeen directeur bij de KNMG heeft de veelvuldige interactie met politiek en media voor mij nieuwe invalshoeken gebracht. Ook ben ik zeer onder de indruk geraakt van de toewijding, kennis en expertise van mijn KNMG-collega’s. De missie en patiëntenpopulatie van Dianet liggen mij na aan het hart en ik verheug mij dan ook weer op de directheid en relevantie van het zorgbedrijf.’

Bestuur
Het federatiebestuur respecteert haar besluit en waardeert de grote inzet van Hingst. Op korte termijn beslist het bestuur over waarneming van de taken van de algemeen directeur.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties.Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.