Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wereldwijd 8,2 miljard dollar naar e-healthbedrijven

Bert Bukman
Investeerders staken vorig jaar wereldwijd een bedrag van 8,2 miljard dollar in de e-healthsector. Dit is een stijging van 47 procent ten opzichte van 2016. De cijfers zijn afkomstig van adviesbureau Mercom Capital Group.
Mercom

Het onderzoek van Mercom omvatte 778 deals die in 2017 werden gesloten. Twee op de drie deals vonden plaats in de Verenigde Staten. In 2016 haalden bedrijven in de digitale zorg wereldwijd nog 5,6 miljard dollar op.

De grootste investeringen werden gedaan in bedrijven in de sectoren AI en data analytics. In totaal ging het hierbij om meer dan een miljard dollar. Op de tweede plaats staan ontwikkelaars van health-apps met ruim 750 miljoen dollar. Ook voor telemedicine (625 miljoen) en klinische beslissingsondersteuning (515 miljoen) werden grote bedragen opgehaald.

Grotere investeringen

De komende jaren worden nog veel grotere investeringen verwacht, met name op het gebied van big data. Het onderzoek van Mercom maakt een schatting van 57,6 miljard dollar voor 2021. Big data speelt in de zorgsector een steeds belangrijker rol bij diagnose en behandeling.

Ondanks de gunstige ontwikkeling van de aandelenmarkten, maakte vorig jaar geen enkel healthtechbedrijf een gang naar de beurs, zo blijkt uit het onderzoek van Mercom. In voorgaande jaren gebeurde dit wel.

Zivver

Ook in Nederland steken investeerders geld in e-healthbedrijven. Het gaat hierbij vooralsnog om relatief kleine bedragen. Zo haalde de Nederlandse start-up Zivver vorig jaar 3 miljoen euro op. Dit met als doel de eigen producten op het gebied van digitale veiligheid verder te verbeteren, maar ook om uitbreiding elders in Europa mogelijk te maken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.