Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Werklozen digitaliseren dossiers Martini Ziekenhuis

Mark van Dorresteijn
Meer dan 50 bijstandsgerechtigde werklozen gaan de 1,3 miljoen papieren patiëntendossiers van het Martini Ziekenhuis digitaliseren. Het project is bijzonder door de grote (tijdelijke) werkgelegenheid die hiermee in het Noorden wordt gerealiseerd.
Werklozen digitaliseren dossiers Martini Ziekenhuis
Foto: ANP - Lex van Lieshout

Forline, gespecialiseerd in het digitaliseren van dossiers, voert de opdracht uit en gaat in de tweede week van juli in het Drentse Tynaarlo van start met het scannen van alle klinische en poliklinische patiëntendossiers. Het traject is een grote stap binnen de invoering van het volledig digitaal werken in de gehele organisatie van het Martini ziekenhuis.

Efficiëntieslag

‘Dit is een groot project voor ons’, vertelt Paul van der Wijk, lid raad van bestuur Martini Ziekenhuis, ‘Door deze digitaliseringsslag zijn straks alle medische patiëntendossiers voor gebruikers op een eenvoudige, snelle en betrouwbare wijze digitaal opvraagbaar.’ Met deze efficiëntieslag realiseert het ziekenhuis een betere werkwijze en ondersteunt ze het huidige en toekomstig zorgproces rondom een patiënt. Met de digitalisering bespaart het ziekenhuis op kosten die gepaard gaan met opslag en opvraag van papieren dossiers. De opslag van de digitale dossier is op een veilige wijze geborgd in de organisatie van het ziekenhuis.

Social Return

‘Samen met Uitzendspecialist uit Almere en Werkplein Baanzicht uit Assen zijn we in maart van start gegaan met het werven van mensen in en rondom Tynaarlo. De nieuwe medewerkers van Forline zijn werkzoekenden met een bijstandsuitkering’, vertelt Dirk-Jan Methorst, directeur Forline. ‘Voor Forline is het vanzelfsprekend medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen. Daarom kijken wij altijd of er mogelijkheden zijn om onze maatschappelijke betrokkenheid op deze manier te tonen. De werkzaamheden bij het digitaliseren van dossiers lenen zich hier heel goed voor en dragen bij aan Social Return, een voorwaarde die ook de overheid stelt bij dergelijke aanbestedingen en dat past perfect bij onze organisatie.’

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Ik zou het zeer waarderen als de heer van Dorresteijn dit verhaal zou melden bij het College Bescherming Persoonsgegevens, zodat hier een uitspraak over kan worden gedaan.
    Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is het uiteraard fijn dat ze weer betaald werk hebben, of krijgen ze alleen hun uitkering en hoeveel wordt Forline er dan beter van?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.