Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Westfriesgasthuis heeft zorg weer op orde

Redacteur Zorgvisie
De aanwijzing die het Westfriesgasthuis in juli 2017 van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) kreeg, is opgeheven. Het ziekenhuis in Hoorn voldeed destijds niet aan de voorwaarden voor het veilig toepassen van medische technologie in de medisch specialistische zorg. Inmiddels is dit weer op orde.
Westfriesgasthuis zorg
Foto: Fotolia

Dat meldt de IGJ. Het Westfriesgasthuis moest vanaf 1 januari 2016 voldoen aan het Convenant ‘Veilige toepassing van medische technologie in de medisch specialistische zorg’, maar deed dat bij een inspectiebezoek in 2017 nog niet. Er waren wel procedures, maar die waren volgens de IGJ onvoldoende in lijn met het Convenant. Bovendien had het ziekenhuis niet goed genoeg in beeld hoe de invoering van het Convenant ervoor stond. In juli 2017 werd er daarom een aanwijzing opgelegd.

Inmiddels heeft het ziekenhuis aan alle vereiste verbeteringen voldaan, meldt de IGJ nu. Daarom wordt de aanwijzing opgeheven.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.