Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties16

Wethouder Almere bekritiseert Achmea

Wethouder Ineke Smidt van de gemeente Almere noemt samenwerking met zorgverzekeraar Achmea in de thuiszorg ‘nogal lastig’. In een interview met ‘In voor zorg!’, het stimuleringsprogramma van het ministerie van VWS en kenniscentrum Vilans, zegt de wethouder dat de grootste zorgverzekeraar niet wil praten over maatwerk voor gemeenten in hun thuiszorgbeleid.
Wethouder Almere bekritiseert Achmea
Premium

De zorgwethouder zegt op ‘In

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  16 REACTIES

  1. De grote leugen in Nederland is dat zorgverzekeringswet de uitkomst was voor iedere burger. 1 deel vd inwoners betaald nooit premie maar strijkt wel de zorgtoeslag op. 2. de zorgverzekeraars zouden obv concurrentie tot betere innovatieve prestaties leiden. 3 de zorg zou goedkoper worden 4. de marktwerking zou versterkt worden wat goed zou zijn voor ieder. Uiteindelijk zijn 4 grote zorgverzekeraars die met miljarden spelen en vooral de dienst uitmaken door vooraf hun eigen kosten veilig te stellen, inclusief bonussen en prive chauffeur voor de leden van de RvB. Treurig! de moraal van bestuurlijk gesubsidieert Nederland zakt steeds dieper!

  2. Lees alle reacties
  3. Het is eigenlijk te zot voor woorden dat de zorgverzekeraar Achmea op de stoelen van iedereen wil gaan zitten om maar zoveel mogelijk winst te kunnen maken, die ze dan NIET inzetten in de zorg maar in het uitkeren van hoge salarissen en bonussen voor de eigen kliek. En dat ze ons dan voorhouden dat de premie omhoog moet omdat de zorgkosten stijgen.Nog even en ze komen achter de voordeur kijken of er niet nog wat van de zorg af kan, dan zijn ze wél in voor maatwerk en dat kun je dan maar beter vertalen naar MINDER. Van het hele systeem deugt niets meer.Een verzekering hoort te doen waar die voor is,nu maken ze in zorgland de dienst uit en dat alleen tgv van zichzelf.

  4. Roelof Konterman vindt het zo belangrijk de verbinding te leggen met de WMO. Wellicht is het hem ontgaan dat die verbinding er nu perfect bij ligt.
   Hij vindt het prima dat de verpleging en verzorging nu uit elkaar worden gehaald. Het heeft 20 à 15 jaar geleden een tijd geduurd voor thuiszorg en wijkverpleging uiteindelijk succesvol integreerden in VenV thuiszorgdiensten.
   Met als argument dat er zo mooi maatwerk geleverd kan worden gaat de verzorging nu naar de WMO. Hetzelfde hoorden we 7 jaar geleden ook. Een gelijk scenario als met het huishoudelijk werk staat ons nu weer te wachten. De hogere zorgfuncties gaan straks het laatste restje fatsoenlijk betaald verzorgend werk doen omdat zal blijken dat er toch niet zo veel rek meer blijkt te zitten bij mantelzorgers en andere alternatieven. De werkloze huishoudelijk medewerkers en de binnenkort snel groeiende groep verzorgenden moeten straks voor behoud van uitkering hun oude werk weer oppakken. Het uitgeklede budget wordt dan echter nog verder verlaagd omdat er ook sollicitatie trainers, job coaches, en een peleton ‘zorgdeskundige’ ambtenaren van moeten worden betaald. Allemaal handwerkers van het zogenaamde maatwerk, maar geen hand meer aan het bed. Dames en heren van de zorgverzekeraars en wethouders: Hartelijk gefeliciteerd met de AWBZ gelden waar u nu over mag gaan beschikken. Het geld is niet geoormerkt dus u kunt uw ivoren torens er ook mooi mee verhogen.

  5. Het CDA en VVD zijn debet aan dit dure domme perverse DBC-systeem. Hoeveel geld moet er nog opgeslorpt worden door de rijke ZV-en? Hoeveel privacy moet er nog geschonden worden? Hoelang gaat deze perverse DBC-prikkel door? Hoeveel onnodige administratie moet er nog gedaan worden vanwege dit haha ’transparante’systeem? Een goede hulpverlener in de ogen van de ZV is in wezen een slimme boekhouder of huurt een slimme boekhouder in. Achmea schijnt pinnig te zijn. Maar menzis wil wel erg veel weten van hulpverleners en betaalt hen dan ook meer uit. doe je dat niet krijg je 90% uitbetaald van het NZA tarief. De rest is jajaja voor de Menzis. CZ kijkt erg graag direct in dossiers en volgt de richtlijnen die hiervoor zijn niet. ZV voegen ‘kwaliteitseisen’toe in de basispolis. Maar vermelden deze zogenaamde kwaliteitseisen NIET expliciet. Dus geen enkele basispolis is meer identiek! Dit zijn maar een paar voorbeelden die me zo te binnen schieten

  6. De zorgkosten zijn sinds het perverse DBC-systeem ingaande 2006 met 50% gestegen!!!!!!!!!!!!Er is geen sprake van concurrentie onder de 4 grote Zorgverzekeraars. Dus de markt doet daar haar werk niet vanwege de toegestane kartelvorming.Daarnaast worden de zorgverzekeraars ook nog eens gesponsord met 20,4 MILJARD per jaar uit het risicovereveningsfonds maw hoe de zorgkosten per patient des te hoger is de premie aan de ZV hiervoor. De prikkel tot preventie is dus niet lonend voor de ZV-en. Denkt u nu werkelijk dat de goede en goedkopere vaak op preventie gerichte wijkverpleegkundige interessant zijn voor ZV? neen dus.

  7. Ik lees hierboven ”haar hart vast te houden voor het moment waarop de wijkverpleegkundige helemaal overgaat naar zorgverzekeraar Achmea.”
   Het kan toch niet zo zijn dat de zorgverzekeraar — die ook de vergoeding moet doen — bepaalt hoe, wat en hoelang de verzorging van een patient gaat verlopen.
   Voorbeeld: het is al onverteerbaar dat de huisarts is beperkt in ziekenhuiskeuze, medicijnen maar als hij nu ook nog voorgescreven krijgt dat hij in die die en die gevallen beter geen specialist of therapeut in moet schakelen zijn we heel heel ver van huis.
   Dat moeten gescheiden velden die je niet moet vermengen.
   Of zijn alleen maar de miljardenwinsten van de zorgverzekeraar belangrijk.
   Wat een verschrikkelijk land.
   Wat zit Truus Schippers en haar loopjongen van Dijk te doen; zijn dat de twee enigen die een HEEL JAAR reces hebben; denk het wel
   De patient is de dupe.

  8. Het blijft toch bijzonder vinden. De zorgverzekeraars maken spectaculaire ‘onverwachte’ winsten. Maar bezuinigen vervolgens weer, zodat de top salarissen van hun tobbers betaald kunnen worden, of zodat er nieuwe bonussen uitgekeerd kunnen worden.
   Het is weer volkomen duidelijk; zolang er maar zieltjes gewonnen worden en er zo min mogelijk zorg geleverd wordt (laat staan aan partijen die veel zorg en vaak zorg nodig hebben).
   Wat is nou precies de taak van een zorgverzekeraar? O ja, winst maken! Of zoals erwin zegt: ontzorgen.

  9. ik hoop dat die duren Awbz ooit afgeschaft wordt het is te duur en onverstandig om door te gaan met de awbz. of cak. dat brent verwarring bij de mensen. ze zijn altijd te laat met betalen en het kan beter anders worden geregeld.
   laat die kosten beste door de verzekeraars betalen en het ziekenhuis hoef je alleen maar ook de premie die er voor betaald moet worden aan de verzekeraars en het ziekenhuis te betalen laat de ziekenhuizen een fonds op richten waar uit betaald kan worden dat zou beter zijn.
   want nu zijn er veel mensen die de premie bijna niet betalen kunnen

  10. Behoorlijk onbehoorlijk !
   ” Achmea heeft laten weten dat ze het bedrag wat zij daarvoor ontvangen niet volledig zullen besteden aan de wijkverpleegkundigen. Omdat er bezuinigd moet worden…..”
   Maar dan stelen ze toch ?!
   Als het bedrag geoormerkt is, dan kan het niet zo zijn dat Achmea besluit het recht te hebben om er andere dingen mee te doen. Wie kan hier iets aan doen? De macht van verzekeraars wordt buitenproportioneel groot. Dat kan nooit de bedoeling zijn geweest. Wat Achmea (maar anderen wellicht op andere onderdelen ) doet is behoorlijk onbehoorlijk.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.