Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Wethouder in gesprek met Osira Amstelring

Mark van Dorresteijn
De Amsterdamse VVD-wethouder Eric van der Burg (zorg) praat volgende week met de raad van bestuur van Osira Amstelring. Aanleiding is het besluit van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) om de verzorgingshuizen van de stichting onder verscherpt toezicht te stellen omdat ze de situatie er zeer zorgelijk vindt. De wethouder deelt deze zorgen, zei hij woensdag in de gemeenteraad.
Wethouder in gesprek met Osira Amstelring

Volgens de inspectie is er te weinig deskundig personeel, is de woonomgeving van de bewoners onveilig door achterstallig onderhoud en bestaat er geen vertrouwen tussen cliënten en personeel aan de ene en de raad van bestuur aan de andere kant. Osira verkeert in grote financiële problemen, stelt de inspectie. Volgens de instelling zelf zijn die problemen overigens voorbij.

Gesprek

“Ik heb volgende week een gesprek met de raad van bestuur over de ontstane situatie. Ze hebben mij toegezegd alle documenten toe te sturen”, aldus Van der Burg in antwoord op vragen van de SP. “Daarnaast zullen we de rapportages van de inspectie de komende tijd nauw volgen.”

Verscherpt toezicht

In de verzorgingshuizen worden ouderen en lichamelijk gehandicapten verpleegd. Het verscherpt toezicht van de inspectie duurt voorlopig zes maanden. Osira Amstelring krijgt een maand de tijd met een doortimmerd plan te komen om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. (ANP)

Lees ook:

Staatssecretaris hekelt bestuur Osira Amstelring

Osira Amstelring onder verscherpt toezicht inspectie

Stopwatchmethode Osira zorgt voor chaos

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.