Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Wethouder Tilburg wil Thebe aanpakken

Mark van Dorresteijn
CDA-wethouder Erik de Ridder wil eigenlijk niets meer met Thebe te maken hebben. Dat zei De Ridder in zijn nieuwjaarstoespraak volgens het Brabants Dagblad.
Tilburg wil ook graag de topinkomens van zorgorganisaties terugdringen.
Tilburg wil ook graag de topinkomens van zorgorganisaties terugdringen. - Foto: Gemeente Tilburg

De wethouder vindt het onbehoorlijk dat bestuurders een flink inkomen ontvangen en ondertussen de huishoudelijke hulpen op straat worden gezet. De Ridder heeft het over de 2000 medewerkers die onlangs de deur werden gewezen bij de huishoudelijke hulp-tak van Thebe.

Feestdagen opgeofferd

Volgens de CDA-wethouder zullen de Tilburgse klanten van Thebe Huishoudelijke Zorg het niet zonder zorg hoeven te stellen. ‘Dat is zeker niet de verdienste van Thebe, maar van ambtenaren van de gemeente die hun feestdagen hebben opgeofferd om alles zo goed mogelijk te regelen’, zegt De Ridder volgens het dagblad.

Topinkomens aanpakken

Thebe is een van de twaalf instellingen die een waarschuwingsbrief hebben ontvangen van de gemeente omdat het salaris van een of meer bestuurders hoger ligt dan de per 1 januari 2015 vastgestelde normering in de Wet Normering Topinkomens. Als de instellingen deze salarissen niet matigen, wil Tilburg vanaf 2016 geen zaken meer met ze doen.

Topinkomens

Verdienen zorgbestuurders te veel of juist te weinig? Over die vraag lopen de meningen uiteen. Zorgvisie volgt de discussie op de voet en verzamelt de artikelen in dit dossier.
Bekijk het dossier

4 REACTIES

  1. Ook een bijkomstigheid is dat persoonlijke adressen van Raden toezicht geheim zijn. Als je wil corresponderen met leden van de Raad van Toezicht moet je de onderneming aanschrijven en deze bestuurder speelt onder een hoed met de RvT. RvT zijn in publieke sector niets meer dan geheimzinnige figuren! die nauwelijks sturen! hun tijd besteden aan afdekken! en in tussen hun eigen beloning spekken! De Overheid is toch gek!

  2. Lees alle reacties
  3. Alweer zo’n typische politieke reactie. Wethouder de Ridder vertelt niet dat hij huishoudelijke hulp aanbesteedt op een niveau waarop er geen normaal salaris betaald kan worden. De goedkope retoriek ten aanzien van de topinkomens past zeker een wethouder van een grote stad niet. Bij Thebe werken meer dan 5000 mensen die op deze manier schandalig weggezet worden.

  4. Heerlijkj zo n aktie van een wethouder,het meten met 2 maten moet maar eens afgelopen zijn, grote salarissen kunnen niet op korte termijn verminderd worden maar de hulpen worden gekort, of een nieuw contract gegeven wat een later uurloon geeft of zelf de ww ingestuurd. Ik vind dit ronduit schandalig en daarom hulde aan deze wethouder die daar duidelijk wat aan doet (samen met ambtenaren!!!!

  5. Het inkomen van bestuurders van zorginstellingen is het laatste decennia uit de pas gaan lopen met de mensen die het op de werkvloer moesten doen. De verhoudingen zijn zoek. Ook raden van toezicht mogen zich dit aantrekken. Vaak gaat men te gemakkelijk mee met voorstellen van bestuurders om aanpassing van het salaris. Je werkt in de publieke sector en met publiek geld. En ja je hebt een verantwoordelijke baan, maar dat hebben een IC-verpleegkundige, een thuiszorgmedewerkster, een jeugdzorgmedewerker of iemand uit de gehandicaptenzorg ook. Bestuurders, stop dus met die race naar boven.
    Goede zaak dat gemeenten dit nu ook in gaan zien.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.