Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wiecher Hadderingh verlaat Promens Care

Mark van Dorresteijn
Wiecher Hadderingh stopt per 1 oktober als voorzitter raad van bestuur bij Promens Care, NOVO en Cosis. Hij is dan 25 jaar bestuurder in de zorg.
Wiecher Hadderingh verlaat Promens Care
Foto: Novo

‘De zorg in Nederland is in een nieuwe fase beland. Wij hebben onze organisatie de afgelopen jaren voorbereid op al deze veranderingen in de zorg. Het is goed voor de organisatie om deze nieuwe fase in te gaan met aan het roer een nieuwe voorzitter raad van bestuur. Voor mij persoonlijk is dit een natuurlijk moment om afscheid te nemen’, aldus Hadderingh. Meijerman, voorzitter raad van toezicht: ‘In zijn manier van omgang met de cliënten zie je zijn grote betrokkenheid bij de doelgroep. In zijn besturen ligt de focus altijd bij de cliënt. Hij houdt altijd voor ogen wat de gevolgen van besluitvorming zijn voor de cliënt. Hij weet waar hij het voor doet.’

Samenwerking

Onder bestuur van Wiecher Hadderingh is veel tot stand gebracht. Na diverse fusies en samenwerkingsverbanden staat er nu een organisatie die in de provincies Drenthe en Groningen op alle gebieden zorg- en ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking en mensen die gebruik maken van de maatschappelijke opvang.

Afscheid

In juni zal op feestelijke wijze stilgestaan worden bij het vertrek van Wiecher Hadderingh, waarna hij officieel per 1 oktober 2015 de organisatie verlaat. De raad van toezicht van Promens Care, NOVO en Cosis gaat de procedure in gang zetten voor het werven van een nieuwe bestuursvoorzitter.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.