Wijkverpleging wijst nieuwe bekostiging af

Zorgaanbieders van wijkverpleging willen geen bekostiging op basis van zorgprofielen. Ze willen de uitkomsten van wijkverpleegkundige interventies vergelijken en die gebruiken als basis voor een nieuwe bekostiging.
Geld_iStock_20785827_LARGE.jpg
Foto: iStock

In 2019 moet er een nieuwe bekostiging komen op basis van zorgprofielen. Dat heeft staatssecretaris Martin van Rijn van VWS eerder dit jaar afgesproken in een bestuurlijk akkoord met brancheorganisaties. Maar het wil niet echt vlotten met het opstellen van de zorgprofielen. Het is V&VN onlangs niet gelukt in het laatste onderzoek. Wel is er overeenstemming over drie soorten kenmerken die als basis moeten dienen. Naast gezondheidskenmerken gaat het om persoons- en omgevingskenmerken, die bepalend zijn voor een zorgprofiel en de zorgvraag. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft nu weer de regie overgenomen van V&VN. Het is de bedoeling dat

2
89

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.