Netwerkzorg vergroot aandachtsveld rvt

In het maandag gepubliceerde interview pleit bestuursvoorzitter Leon van Halder van Radboud UMC voor gedeelde verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van netwerkzorg. Welke rol hebben raden van toezicht in netwerkzorg? Nikki Willems, mede-auteur van het boek 'Organiseren in en met netwerken' ziet verschillende taken voor de rvt's, al zijn zij niet verantwoordelijk voor het hele netwerk.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Castor EDC
bluedesign / Fotolia

Nikki Willems is organisatieadviseur en heeft veel ervaring met samenwerkingsvraagstukken. ‘Netwerkzorg is onontkoombaar geworden; de zorg voor ouderen bijvoorbeeld valt niet meer te organiseren binnen één domein’, constateert zij. Met de transities en de ontwikkeling van de juiste zorg op de juiste plek is samenwerken in netwerken een gegeven geworden voor organisaties, hun professionals, bestuurders en dus voor de raden van toezicht. Hoe breed en diep moet de toezichthouder kijken als de zorg in samenwerking tot stand komt?

Model voor netwerkzorg

Willems en haar medeauteurs reiken in hun boek een model aan voor de organisatie van netwerken met vier bouwstenen:

0
418

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.