Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wilfred Juurlink wordt bestuurslid Alliade

Mark van Dorresteijn
Wilfred Juurlink is met ingang van 1 juni benoemd tot lid van de raad van bestuur van Zorggroep Alliade. Juurlink volgt de 1 juni vertrekkende bestuurder Jan van Hoek op.
Wilfred Juurlink wordt bestuurslid Alliade

De nieuwe bestuurder is al ruim drie jaar werkzaam als directeur van de regio Zuid bij Talant, een van de stichtingen van de Zorggroep.

Ervaring

Juurlink heeft een brede ervaring in zowel de gehandicapten- als de ouderenzorg. Zo was hij onder andere rayondirecteur Noordoost Nederland bij Philadelphia Zorg en manager bij Zorgcombinatie Zwolle. De raad van toezicht ziet hem als bruggenbouwer, zowel intern naar de verschillende medezeggenschapsorganen en het management van de stichtingen als extern naar partijen als gemeenten en samenwerkingspartners. Dit laatste is volgens het toezicht van groot belang omdat de zorg voor mensen met een beperking voor belangrijke veranderingen staat, onder meer door de overheveling van begeleiding naar de Wmo. Tegelijk neemt de concurrentie tussen zorg- en welzijnsorganisaties toe door meer marktwerking. Als directeur was Juurlink al een belangrijke trekker van dit Wmo-traject.

Alliade

Alliade bedient ruim zesduizend cliënten, telt ruim zesduizend medewerkers (3300 fte) en heeft een omzet van bijna 300 miljoen euro. De Zorggroep heeft de ambitie om tot de beste zorgaanbieders van Nederland te gaan behoren. Persoonlijke aandacht, betrouwbaarheid en deskundigheid zijn daarin belangrijke waarden.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Stock xchng )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.