Wilna Wind luidt noodklok over transitie

Patiëntenfederatie NPCF heeft afgelopen vrijdag in een brief aan staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) haar zorgen geuit over de voortgang van de veranderingen in de langdurige zorg. Algemeen directeur Wilna Wind wil met Van Rijn om de tafel om een ontsporing van de hervorming te voorkomen.
Wilna Wind luidt noodklok over transitie

De NPCF dringt erop aan dat het kabinet meer regie voert over de transitie. De federatie wil dat er een autoriteit gelanceerd wordt die de regie over de transitie gaat voeren. Bovendien vindt de NPCF het aanbod van bachelor- en masterverpleegkundigen ontoereikend en ziet dat er vrijwel geen zelfstandige zorgverleners worden gecontracteerd.

Enorme druk

‘We zien en horen de feiten en verhalen over enorme druk op prijs, een focus op taakstelling’, schrijft Wind. ‘We zien en horen nauwelijks iets over kwaliteit, over keuze, over voorkeuren van mensen. Het is volstrekt begrijpelijk dat onder druk van de enorme bezuiniging en het

9
35

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.