Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wim Boonstra wordt toezichthouder Diabetes Fonds

Mark van Dorresteijn
Wim Boonstra is per 1 januari 2012 benoemd tot lid van de raad van toezicht van het Diabetes Fonds. Hij vervangt hiermee Reinier Brakema op die het einde van zijn zittingstermijn heeft bereikt.
Wim Boonstra wordt toezichthouder Diabetes Fonds

Boonstra is hoofd van het Directoraat Kennis en Economisch Onderzoek en Chef-econoom van Rabobank Nederland te Utrecht. Hij is verantwoordelijk voor het economisch onderzoek zoals dat plaatsvindt binnen het genoemde Directoraat. Naast zijn functie bij de Rabobank is Wim verbonden aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Daar doceert hij onder meer het vak geld- en bankwezen.

Motivatie

“Mijn zoon heeft al sinds zijn zevende jaar diabetes type 1”, legt Boonstra uit. “Ik zie dus van heel dichtbij wat diabetes doet met kinderen. Het wordt vaak erg onderschat wat de gevolgen van diabetes zijn, zeker op de langere termijn. Diabetes is een heel heftige ziekte waar een fundamentele oplossing voor moet komen. En dat is haalbaar, gezien de huidige ontwikkelingen binnen de geneeskunde. Alleen is er nog veel meer onderzoek nodig. Daarom sta ik ook volledig achter het Diabetes Fonds, die onder andere onderzoek naar de genezing van type 1 diabetes mogelijk maakt. Als lid van de raad van toezicht kan ik een bijdrage leveren aan de doelstellingen van het fonds.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.