Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Wim Croes tijdelijk bestuurder ZorgSaam Care

Wim Croes is benoemd tot interim-directeur Care van ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen. Hij blijft in principe tot januari 2016. Hij zal zich richten op het gezond maken van de ouderenzorg en thuiszorg.
Wim Croes tijdelijk bestuurder ZorgSaam Care
Foto: Wim Croes

Ook zal hij de fusie van ZorgSaam Care met Curamus verder voorbereiden. Na de splitsing van ZorgSaam is hij tevens beoogd tijdelijk bestuurder van ZorgSaam Care.

Voorgeschiedenis

De zorgorganisatie had in 2014 een tekort van 25 miljoen euro. De oude voorzitter raad van bestuur Paul Rademacher en bestuurslid Joep Paulides moesten het veld ruimen. Maarten Rutgers was aangesteld als interim bestuursvoorzitter. De zittende leden van de raad van toezicht stapten ook op, omdat ze te weinig draagvlak genieten.

Personalia

Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties.

1 REACTIE

  1. Wim, ik wens jou een goede en succesvolle tijd bij ZorgSaam. Uit ervaring bij LOC weet ik dat je een krachtig bestuurder bent, die prettig en menselijk is in de samenwerking. Waarbij je ook niet bang bent moeilijke knopen door te hakken als dat nodig is. LOC heb je in ieder geval geholpen om met een geheel nieuw elan verder te gaan. Dat wens ik de cliënten en medewerkers van ZorgSaam ook toe!
    Marthijn Laterveer, coördinator LOC Zeggenschap in zorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.