Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wim de Bie interim bij Pantein

De raad van toezicht heeft Wim de Bie met ingang van 25 maart benoemd tot bestuurder ad interim bij Pantein.
wimdebie.jpg

De Bie vervulde de afgelopen jaren diverse bestuursfuncties bij zorgorganisaties. De raad van toezicht schrijft in een persverklaring: ‘Met de benoeming van De Bie haalt Pantein een ervaren bestuurder in huis. De Bie heeft een sterk financieel georiënteerde achtergrond. Pantein ziet dat als een waardevolle aanvulling binnen het bestuur aangezien zorgorganisaties als gevolg van de veranderingen in de zorg te maken hebben met zware financieel taakstellende opgaven. De Bie startte 1 maart jongstleden als adviseur binnen de raad van bestuur. Met zijn benoeming als bestuurder ad interim is de raad van bestuur compleet. Op 1 maart startte Pauline Terwijn als bestuursvoorzitter. Theo Mennen werd 1 januari benoemd tot bestuurder.’

Besturingsmodel
Sinds begin van dit jaar werkt Pantein volgens een nieuwe besturingsmodel waarin de directiefuncties zijn vervallen. Dit past bij de keus van de organisatie voor meer zelfsturing en kleinschalig werken. De organisatie is hierdoor slanker en zuiniger ingericht met kortere lijnen tussen het zorgproces en de bestuur.

Dossier Personalia
In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.