Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wim de Bie treedt af als voorzitter Sint Maartenskliniek

Wim de Bie treedt vandaag af als voorzitter van de raad van bestuur van de Sint Maartenskliniek. Hij wordt opgevolgd door Peter Hoppener.
Wim de Bie treedt af als voorzitter Sint Maartenskliniek

Wim de Bie kwam 1 januari 1982 in dienst als adjunct-directeur algemene zaken. Vanaf 1987 was hij voorzitter van de raad van bestuur. In verband met zijn gezondheid moest hij begin dit jaar zijn voorzitterschap neerleggen. Ad-interim voorzitter Fred Plukker heeft zijn taken waargenomen tot de nieuwe bestuursvoorzitter gevonden was.

Eerste dbc-ziekenhuis

De Bie zorgde ervoor dat de Sint Maartenskliniek als eerste ziekenhuis in Nederland volledig overstapte op prestatiebekostiging op basis van dbc’s. Daarnaast lanceerde hij een ketenplan waarin de Sint Maartenskliniek haar vleugels uitslaat naar andere delen van het land. In 2006 werd in Woerden, in samenwerking met het Zuwe-Hofpoort ziekenhuis een tweede vestiging van de Sint Maartenskliniek geopend.

Adviseur

De nieuwe voorzitter Peter Hoppener (48) vertrekt als bestuurder bij Altrecht. Hoppener vormt samen met Berthe de Jong het bestuur van de Sint Maartenskliniek. Wim de Bie blijft aan als adviseur van de raad van bestuur van de kliniek. (Zorgvisie – Jolande den Hollander)

Lees ook:

Maartenskliniek verder met vrije prijzen

Sint Maartenskliniek wint Zorgvernieuwingsprijs

Hoge score voor Sint Maartenskliniek

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.